#39: Agnes-Lo Åkerlind

Det svåra trettionionde avsnittet med Agnes-Lo Åkerlind, vars namn och röst jag alltid tyckte hade en mycket fin och exotisk klang när hon jobbade på P3. Idag jobbar hon som TV-producent och ligger (inte ensam) bakom Rebecca & Fiona och Danne & Bleckan.

(Bleckan gjorde den här tatueringen åt Agnes-Lo.)

I VÄRVET pratade hon om att växa upp i kollektiv i Västernorrland, värsta Änglagårdstillvaron i Småland, strulighet i Uppsala, att hitta hem på SR och att förlora sitt livs kärlek. Och om hur härligt det är att jobba med (min gamla chef!) Clara Mannheimer.

Agnes-Lo har ett twitterkonto.

Play
17 comments
 1. blev fullkomligt tagen av henne. och vill att allt ska bli bra.

 2. Vilken stark historia!
  Du är lika bra som alltid, Kristoffer!

 3. bra intervju,dock kan jag tycka att det blev väldigt mycket av alex utan att vi egentligen fick veta något om nånting. som lyssnar har man miljoner frågor och kommer ut från intervjun något konfunderad.

 4. Kärlek till Agnes-Lo!

 5. Sjukt starkt

 6. Jag hatar hennes bild av Uppsala.

 7. Oj, starkt. Rörd till tårar. Älskade Danne & Bleckan.

 8. Helt klart det svagaste programmet hittills. För någon som inte vet vem Agnes är så tog det ungefär 40 minuter innan man förstod vad det är hon är “känd” för.

  Dessutom var hela storyn om hennes pojkvän totalt kaosartad. Om det nu är en sak hon vill berätta om i ett intervju-program så kan man inte göra det halv-hjärtat. Antingen talar man ut eller också väljer man att inte göra det. Nu vart det totalt förvirrat. Bara en massa snack om kaos och tragik när man faktiskt inte kunde förstå vad det var hon var med om. Inte riktigt Agnes fel då Värvet-Kristoffer borde ha pressat lite hårdare och frågat mer.

  Än märkligare är det att en människa som skall haft en bakgrund i radio visar sig ha ett så sjukt fattigt språk (liksom, ba, typ asså)…

  Bättre lycka nästa gång Kristoffer, det här känns som om det endast är för Agnes hardcore fans.

 9. Njaej Beppe, jag hade ingen aning om vem Agnes-Lo var, men det här berörde mig så himla mycket. Det sitter kvar idag. Visst att det var mycket osagt om vad som egentligen hände, men det var känslorna, smärtan, den totala tomheten, som tog tag i mig.
  Sjukt bra avsnitt. Tack!

 10. Kul intervju, men jag skulle inte kunna bli kär i henne. Varför? Fråga mig privat ska jag berätta 🙂

 11. Spelar det i ärlighetens namn speciellt stor roll vad personen är känd för? Det är möjligt att detta är viktigt för andra. Må så vara i sådana fall.

  Personligen skulle jag dock lika gärna höra på dessa intervjuer om det var okända människor som intervjuades, bara de har någonting att berätta.

 12. Fin intervju som växte och blev bättre och bättre allt eftersom. Jag drogs verkligen med i hennes historia. Men jag fick panik när du ALDRIG frågade hur/varför hennes ALEX dog. Vad hände?. Man blev ju så nyfiken att man började få smått panik. Annars en mycket fin pod. Snygg röst hade hon också! Och du som vanligt kanon till 99%

 13. Rörande historia ja men instämmer med flera andra att Alex-personen fick lite för mycket plats. Klart sämsta intervjun tycker jag med. Den följde inte det vanliga schemat (vilket säkert var svårt, herregud!) men ändå då tappar man konceptet lite. Du är så djäkla bra annars Triumf!

 14. Väldigt gripande om stor sorg, tack Agnes-Lo för att du delar med dig.

 15. Kärlek till Agnes.

 16. Hade ingen aning om att Agnes jobbade inom media men jag såg hennes bild här och kände igen henne från det högstadie hon gick i då jag jobbade i kafeterian där en kort tid…just Agnes minns jag, på ett positivt sätt. Beskrivningen av orterna, där nere i Småland var verkligen slående på pricken. Gott att höra att hon också flyttat där ifrån 🙂

 17. Great vibes

Comments are closed.