19 comments
 1. Kristoffer,
  Varför avbryter du inte Wahlbäck när han orerar om rasism, sina religiösa idéer och allmänna hackande på sina kollegor? Att så många utmålar honom som ett svin, t ex, nämner du inte alls. Att han uttrycker sig islamofobiskt (t ex hans märkliga projekt med könsbytet) kanske inte är rasistiskt enligt hans “kosmiska” världsbild, men för oss andra så ringer ju alla varningsklockor som finns och SD-gänget klappar händerna.
  Jag tycker det var synd att du inte ifrågasatte honom lite mer. Samtidigt kan jag förså varför du inte gjorde det: han verkar inte ta sådant speciellt bra och han är bitvis obehaglig. T ex när du frågade honom om han gått i terapi. Vilket han för övrig verkar behöva…

 2. Värvet är en podcast där gästerna får prata till punkt och varför ska då Triumf avbryta om han inte håller med vad gästen säger?

 3. Tack för en till bra pod!
  Det är härligt att lyssna på någon som har självförtroende nog att ha egna åsikter även om dom sticker ut.
  Det är så lätt att slänga R-ordet i ansiktet på Peter Wahlbäck. Jag tycker inte det är så enkelt och Wahlbäck säger många bra saker i den här intervjun.

 4. Jo, men det är ju inte samma sak som att inte alls styra samtalet, be gästen utveckla något eller låta gästen problematisera kring det de säger. Det är dessutom inte så att Triumf aldrig “lägger sig i” eller avbryter heller.
  Egentligen undrar jag nog om det fanns någon särskild orsak till att Triumf inte vidare kommenterade det Wahlbäck sa,

 5. Tack för en mycket intressant intervju!
  Det här stärker bara min uppfattning om att Peter Wahlbeck är ett geni.
  Dessutom är han en av få i det här landet som har stake nog att offentligt säga vad han tycker utan att vara hysteriskt PK och vända kappan efter vinden ala Betnér.

 6. Vi måste kunna ha en öppen och icke-dömande dialog. Att använda epitet som rasist/kommunist osv är ett väldigt enkelt sätt att fly fältet och marginalisera faktiska argument. Var alltid kritisk. Se argument för vad de är. Om det är ett faktum att en viss förhållningsregel inom religiös- eller annan grupptillhörigheter innebär mer skada än nytta för en individ då bör denna förhållningsregel ifrågasättas. Extremfallet är förstås hedersmord, där de flesta av oss är rörande överens om att detta inte rättfärdigas genom religiös tro.
  Till sista handlar det om att så många människor som möjligt skall må så bra som det är möjligt för dem att må. Det verkar vara det som Peter är ute efter. Leder slöjförbud till störst nytta för flest antal människor? Om ja, varför? Om nej, varför inte?
  Tack för en bra pod!

 7. Att jag skulle vara rasist är så jävla korkat sagt av dem som säger så att det bara avslöjar dem till inskränkta fåntrattar. Det är inte värt att kommentera mer.
  – Den som sa det var det. Punkt slut.
  Det är som jag säger i Podden att det gynnar bara SD att man kallar alla för rasister som har en åsikt i invandrings frågor. Eller som i mitt fall skämtar om Blattar och Svennar och bryter som invandrare på scenén. Vissa komiker har tydligen monopol vissa ämnen ? Jag har kompisar och är uppvuxen med människor från andra kulturer och länder. Ni läser själva hur korkade folk är , som denna Gugga G, i detta forum. Han har inte lyssnat på podden med öppet sinne och vill inte lyssna och kan inte lyssna. Hans förmåga att ta in är blockerat av hans bestämda åsikt om tex. mig. Även om du sa till honom att detta är en grön färg skulle han svara – nej det är en mörkröd. Det är såna som han som skulle följt Hitler längst fram om han levat i Nazityskland. Men han förstår det inte själv, därför han är totalt blockerad på alla plan. Han har bestämt sig.
  Han t. o m, kallar min fantasi och vansinniga stå upp idé, Citat – Han uttrycker sig islamofobiskt (t ex hans märkliga projekt med könsbytet) P R O J E K T !! ?? Ha ha… eller nej ! det är inte roligt därför det är såna som han som förvränger sanningen som är hyper farliga. Dom kan lyfta ut något och vinkla det inför andra och starta världskrig.
  Peter wahlbeck. Stockholm den 20 Mars 2013

 8. Du har fått det om bakfoten. SD-anhängarna klappar händerna åt uttalande som DINA.

 9. Hej Peter,
  Roligt att du är inne och läser kommentarer. Det uppskattar jag. Tyvärr verkar du ha missuppfattat en del saker:
  Till att börja med började jag lyssna på Värvet med uppfattningen om att allt prat om att du var rasist, ett svin, omöjlig att jobba med och så vidare var struntprat. Jag har alltid beundrat dig och tyckt att du har en given och viktig plats i svenskt kulturliv och var säker på att det de sa var fel. Så du har rätt i att jag inte lyssnade på programmet med ett öppet sinne. Dock inte på det sätt som du tror. Och jag tycker fortfarande samma sak som innan jag lyssnade på Värvet #54.

  Sedan är det inte helt lätt att bemöta dig, Peter. Tydligen är du orolig för att jag skulle kunna starta ett världskrig och att jag skulle vara lättledd? Vad grundar du det på? Att jag tycker att Triumf borde ha bett dig förtydliga en del saker? Att jag antydde att din idé om den muslimske mannen som skulle byta kön kanske inte var helt lyckad? På vilket sätt gör det mig till nazist? Jag vet att jag medvetet misstolkar dig här, Peter, men om du läser vad du själv skrev så kan du se att detta mycket väl kan vara ett svar på det du skrev. Hade det inte varit på sin plats att jag istället bett dig förklara och utveckla dig så att det framgick bättre vad du menade? Precis som jag efterlyste att Triumf skulle gjort i podden? Ser du min poäng?

  Jag tror inte heller att man skall kalla alla för rasister hela tiden och det tjänar ingenting till. Däremot tror jag att du, Peter, skulle vinna på att fundera på varför du hela tiden hamnar i situationer där du kommer till slutsatsen ”Dom förstår inte det där uppe i Stockholm” (eller varianter på detta) som du sa vid ett flertal tillfällen sa i intervjun. Det kanske inte är så att alla misstolkar dig medvetet hela tiden och är illvilliga. Det kanske helt enkelt är så att du inte är lika tydlig som du tror?

 10. Absolut det mest obehagliga jag lyssnat på. Hoppades på någon form av media-storm efteråt men den utblev helt. Kanske bra så, Wahlbeck är ändå “ute”. En timme bitterhet och utfall mot allt och alla. Kristoffer som vanligt brilliant i sin förmåga att plocka fram och tydliggöra intervjuobjektets rätta natur. I detta fall nattsvart.

 11. Att våga lyssna, att våga sätta sig in i, att våga säga vad man kommer fram till… det är en kraft som man inte ska trycka ned oavsett vad man tycker. Vi är ju dom flesta som små radiostyrda åsiktsmaskiner, där åsikten kommer ifrån pressen I MÅNGA FALL och den kan man ju lita på… eller!!!

 12. Skönt med lite “genomtänkta” kommerntarer här. Det är tungt att ro sig fram på forum som Youtube, Facebook och de många bloggar som av oförklarlig kraft når topträffar.
  Ska försöka hålla nivån:

  Peter har en peronlighet som utmärker sig. Ofta med direkta och ibland krassa uttalanden. Men varför borde respekterade åsikter följa en viss politisk mall?
  Och visst är det väl så att vi alla vill klanka ner på dem vi inte känner tillhör samma gäng.
  T.o.m Gurra G gör detta trots att han poängterar Peters “ohyfs”.
  Kommentarer som “för oss andra så ringer ju alla varningsklockor ” är ett tydligt exempel på vi-och-dom-syndromet. Det spelar alltså ingen roll vilken sida du står på. Peter har minst lika många anhängare (om man nu kan använda det uttrycket) som andra sidan klagomuren.
  Jag uppfattar även ett visst nedtryckande och känner att Gurra G raljerar med uttrycket “kosmiska” världsbild där anföringstecknet ger mig en bild av att det skulle vara lite knasigt, udda, knäppt (inte vet jag). Kanske har jag fel. Kanske håller ingen med mig. Eller så har jag rätt och då måste faktiskt väldigt många börja fundera på sina egna sätt att kommunicera.

  Jag var inget fan av Peter förut. Men hans världsbild ger nytt hopp. 🙂

 13. Och till Nils Branting skulle jag vilja säga:
  Om detta var det obehagligaste du hört, gå för fan inte in på Youtube. Det skulle bli mycket tungt för dig.

 14. Peter är en frisk vind, som vågar dela med sig av sina känslor inför nuet och framtiden. Den som inte oroar sig för det som väntar oss bakom kröken, om vi inte ändrar lite i samhällsordningen, han kommer att bli regält förvånad när bankerna klappar ihop…
  http://urplay.se/Produkter/175205-Varlden-Kapitalismens-atervandsgrand

 15. Bra sagt… Peter är ju bara en som vågar ta steget… synd att inte alla vågade se saker utifrån det dom är!

 16. Gurra G, man skriver inte så här om en människa som vill väl och som ger järnet för oss andra, men åsikter som öppnar dörrar…

 17. Förstår inte riktigt? Visst var jag kritisk, men vilket av det tänkte du på?

 18. Kanonbra intervju med peter W.

 19. Bara Peter som är rolig i poden. Skulle kännas helt naturligt om han tog över poden.

Comments are closed.