#59: Jesper Waldersten

VARVET-59-JESPER-WALDERSTENDet svåra femtioåttonde avsnittet med konstnären Jesper Waldersten (f 1969 – varför skriver man just/mest det om konstnärer?), som hade vänligheten att bjuda in mig till sitt hem och till sin ateljé i Mariefred. Det blev ett samtal om musik, Walderstens fem K:n (nej, Kristoffer är inte ett av dem… ännu), att flytta från stan, Ralph Erskine, gud, och om mental bypass. Till exempel.

VÄRVET presenteras just nu av Suzuki och Halva bilen-dealen! Köp en bil, tack! Eller två. Maila mig sen.

Klippte gjorde Lovisa Ohlson.

Play
2 comments
 1. Hej Kristoffer, om du nu läser de här kommentarerna.

  Jag fattar att du inte menar något illa, men jag vill bara berätta för dig att när du säger att din son och er relation är så fantastisk att det måste vara en del av någons plan, så säger du också indirekt att samma plan innefattar att någon annans son dör av en hjärntumör som två-åring.

  Om man följer den här idén, så blir det ofrånkomligt att samma varelse som skapade söta katter och ståtliga hästar, också skapade parasitfisken som äter upp och ersätter den större fiskens tunga.

  I en värld som dikteras av en alltigenom god skapare, finns bara goda saker. I en värld som dikteras av en alltigenom ond skapare, finns bara onda saker. I en naturlig värld som inte dikteras av någon, finns hela spektrumet från det mest fantastiska till det mest vidriga. Jag vet att du vet vilken av dessa världar som stämmer överens med verkligheten.

  Tack för en i övrigt fin podcast.

 2. Apropå att ingenting går igen:

  I Nietzsches “Zarathustra” finns en intressant passage om “alltings återkomst” som på ett (relativt) naturvetenskapligt sätt förklarar varför ALLTING går igen.
  Principen är att om evigheten existerar så kommer den orsaks/verkan-kedja som en gång ledde fram till Värvet intervjun #58 att komma igen.

  Läs Zarathustra Jesper och öppna ytterligare en värld.

Comments are closed.